Massage
Massage
Previous slide
Next slide

Massage er både helbredende og forebyggende

Massage er påvirkning af kroppen eller dele deraf ved hjælp af strygning, tryk, ryk, stræk og vrid.

Regelmæssig brug vil øge udbyttet, give velvære, forbedre kredsløbet, nedsætte muskelspændinger og spændingshovedpine, lindring af piskesmæld, være afstressende og forebygge skader. Massage kan også bruges til forbedring af dit almene velvære.

Tiden bestemmer du selv – der gives behandlinger fra 1/2 til 1 1/2 time.

Afspændingsmassage:

Massagen er vestligt orienteret. Det er dybdegående massage med langsomme harmoniske bevægelser, der bringer krop og sjæl i ro, samtidig med at fysiske og psykiske spændinger frigøres. ​

Massagen kan være på et centralt sted som nakke, ryg og ben eller du kan vælge en hel kropsmassage. ​Der gives massage til alle alder, fra babyer til granvoksen.

Alt efter ønske og fysiske udfordringer tages der højde for det.

Fysiurgisk massage:

Fysiurgisk massage er en massageform, hvor massøren arbejder dybt i væv og muskulatur. Massagen tager udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning, hvilket stiller krav til massørens viden omkring musklernes udspring, tilhæftning, funktion samt tilstand. 

En fysiurgisk massage udføres ved hjælp af forskellige massageteknikker, der gør det muligt for massøren at tilpasse den fysiurgiske massage til den enkelte klient og eventuelle problemer.

Massageformen afstresser, udskiller affaldsstoffer, kan anvendes forebyggende mod skader, afhjælpe muskulære problemer og ikke mindst for vedvarende pleje af velvære.

 • Via bearbejdning, fjernes spændinger, infiltrationer og myoser.
 • Løsne op for spændinger i hoved, skuldre og nakke (også kaldet spændingshovedpine).
 • Stimulering af kredsløbet- øget blodcirkulation.
 • Iltoptagelse øges og forbedrer immunforsvaret.
 • Affaldsstoffer nedbrydes og frigøres.
 • Giver større bevægelighed i muskler og led.
 • Stimulering af venepumpe og lymfesystemet.
 • Fjernelse af væskeansamlinger – ødemer.
 • Afhjælpning og forebyggelse af sportsskader.
 • Hjælpe på muse- og golfalbuer.
 • Virker smertestillende.
 • Gendannelse af energi.
 • Stimulering af nervesystemet.
 • Afhjælpning af søvnløshed.
 • Hjælper kroppen til at helbrede sig selv.
 • Give større psykisk og fysisk velvære.

Sportsmassage:

Sportsmassage er en fysisk og manuel påvirkning af bevægeapparatets muskler og bindevæv, hvor sportsmassøren, primært med sine hænder og fingre, bearbejder kroppens bløde væv (sener, muskler, ligamenter, bindevæv, osv). 

Sportsmassage medvirker til forøget psykisk og fysisk velvære og nogle mener det medvirker til hurtigere restitution af træt/slidt muskelvæv. Fokusset i sportsmassage varierer fra person til person, men et generelt formål med sportsmassage er at skabe fornyet flow i muskulaturen. Endvidere kan massøren benytte sig af tværgående massage (massage på tværs af muskelfibrenes retning), hvilket har en afbalancerende og afslappende effekt på vævet.

Mennesker med spastisk lammelse har stor gevinst ved tværgående massage, da deres muskler netop er meget stramme. Det samme gælder hvis man har fået en fiberskade. Løsner massøren vævet op med massage omkring det skadede område, vil det reducere smerten da der er mindre stress og anspændthed. Når massøren giver en grundig dybdegående sportsmassage hjælper han kroppen med udskillelse af affaldsstoffer og tilførsel af frisk ilt- og næringsrigt blod. 

Det kan være meget nyttigt for personer, der træner hårdt, eller for mennesker med meget monotont arbejde. Bliver musklerne brugt men med for lav tilførsel af ilt i forhold til behovet, opstår der mælkesyreophobninger. Disse kan massøren hjælpe musklerne af med. Sidder man længe i samme stilling, fx foran skærmen, og spænder, har musklerne ikke den pumpeeffekt der skal til for at komme af med det gamle blod og affaldsstoffer, så der vil man opleve at affaldsstoffer hober sig op, giver myoser og efterfølgende spændinger

Har du spørgsmål?
om akupunktur el. massage kan hjælpe dig?, så er du altid velkommen til at kontakte mig